Grecia - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Categoriile de cazare

Categoriile de cazare sunt prezentate în cataloagele agenţiilor de turism cu ajutorul stelelor, care de cele mai multe ori corespund standardului de calitate. În Grecia mai puteţi găsi şi vechea clasificare, pe litere A, B, C…

Cazarea

În Grecia, dacă aveţi posibilitatea de a alege, este bine să optaţi pentru hotelurile clasice sau pentru cele care oferă apartamente. De regulă, este adevărat că hotelurile sunt cu ceva mai confortabile decât apartamentele „obişnuite“, care sunt însă mai ieftine. Este cel mai bine să alegeţi cazarea din oferta unei agenţii de turism şi tot de acolo să vă cumpăraţi excursia, pentru a avea astfel o garanţie. Dacă plecaţi pur şi simplu în Grecia „orbeşte“, alegerea cazării s-ar putea să vă ia mai mult timp, tocmai din cauză că locurile bune sunt rezervate tocmai pentru agenţiile de turism.

Piscinele

Complexurile de cazare sunt cel mai adesea dotate şi cu piscine, unde se oferă gratis şi şezlonguri. Dacă hotelul dumneavoastră nu are piscină, o puteţi folosi pe aceea a hotelului învecinat. Regula nescrisă este însă, ca de îndată să vă comandaţi o băutură la barul local.

Toaletele

Femei = Gynaikon, Bărbaţi = Andron.
Hârtia igienică folosită se aruncă de regulă, într-un recipient special amenajat.

Cu cine veţi locui la hotel

Insulele greceşti sunt foarte îndrăgite de către cehi şi englezi, dar în număr relativ mai mic veţi întâlni aici şi germani. În zona continentală (de exemplu la Chalkidiki) sau pe insulele din nord (Thasoss) îi veţi întâni pe bulgari şi pe români care au de parcurs o distanţă mică cu maşina pentru a ajunge aici.

Plajele şi şezlongurile

În Grecia aveţi mai multe posibilităţi. Puteţi închiria contra cost, şezlong cu umbrelă. Preţul este de 6-8Euro pe zi. Puteţi folosi şi şezlongurile unor baruri sau restaurante. Şi aici, este valabilă regula că sunt gratuite, dacă vă cumpăraţi ceva de băut sau îngheţată.

 

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă