Grecia - Chalkidiki

(Pagini) > > > Chalkidiki

În Marea Egee pe lângă Chalkidiki, care este importantă din punct de vedere turistic, se mai află şi alte câteva insule, mai mari sau mai mici. Sunt situate la distanţe mai mari şi legăturile către ele nu sunt prea bune, de aceea nu sunt atât de vizitate ca restul Greciei.

Chalkidiki

Aceată peninsulă are forma unui trident. Cea mai vizitată este partea estică a „tridentului“, Peninsula Cassandra. Locul este ideal pentru a lenevi pe plajă şi apoi pentru a trăi viaţa agitată de noapte. Cele mai bune plaje se întind la sud de Stihonia.

Sithonia

Cele mai bune plaje din Chalkidiki se află în extremitatea sudică a Sithoniei. Staţiunile de aici nu sunt atât de mari şi de gălăgioase, ci se numără printre cele mai liniştite. Cele mai renumite sunt Toroni saui Aretes. Litoralul de est al Sithoniei oferă o privelişte superbă asupra muntelui Athos.

Chakidiki de Nord

Deşi fluxul turistic încă nu a prea ajuns aici, şi acestă regiune are ce oferi. În afară de litoral, este vorba în special de dealuri împădurite şi sate pitoreşti de munte. Principala atracţie o reprezintă peştera Petralona. În anul 1960, aici a fost găsită cea mai veche descoperire arheologică greacă – un craniu de Neanderthal, vechi de circa 700 000 ani.

Stagira

Satul este vestit înainte de toate pentru faptul că aici s-a născut marele filosof Aristotel. Acest lucru este amintit, de statuia lui de marmură aflată la marginea localităţii.

 

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă