Grecia - Corfu

(Pagini) > > > Corfu

Corfu este cea mai nordică dintre toate insulele Ionice. Denumirea originară  este Kerkyra.

Oraşul Corfu

Oraşul este dominat de influenţa arhitecturii veneţiene. Cu siguranţă, nu ar trebui să vă scape monumente cum ar fi  fortăreaţa Pasko Frourio, palatul Sfinţilor Mihail şi Gavril, Muzeum Artei Asiatice şi Monumentul unificării. Alte atracţii sunt Muzeul Arheologic, Muzeul hărtiilor valorice, Muzeul Bizantin sau sau Biserica Agios Spyridon.

Litoralul

Corfu oferă şi el, frumoase plaje nisipoase şi golfuri mirifice. Dacă vă decideţi să parcurgeţi litoralul cu  automobilul, cu siguranţă veţi descoperi multe locuri interesante. Puteţi vizita numeroasele staţiuni şi puteţi face cumpărături în târgurile de aici, pentru ca apoi, să vă relaxaţi într-o tavernă locală.

Achilleion

Este un palat întins, care a fost înălţat la sfârşitul secolului 19 pentru împărăteasa austriacă Elisabeta- Sissi. Prezintă un amestec de diferite stiluri şi cu siguranţă merită vizita dumneavoastră.

Litoralul nordic

Este una dintre cele mai impresionante părţi ale insulei. Mergând pe litoralul din nord veţi întâlni câteva staţiuni turistice, care sunt îndrăgite de părinţi şi copii. Aici sunt bineînţeles plaje fermecătoare. De îndată ce treceţi de această zonă animată, ajungeţi într-o regiune cu sătucuri tradiţionale geceşti, cu construcţii în stil străvechi. Merită să vizitaţi Nisaki şi Kalami, unde puteţi vedea „Casa Albă“ (dar fără preşedinte ), care a fost cândva reşedinţa renumitului scriitor englez Lawrence Durrall. Pentru acesta Korfu a fost sursă de inspiraţie şi chiar în acest loc a scris cartea „Celula lui Prospero“( Prospero´s Cell), a cărei acţiune se desfăşoară pe insulă.

Litoralul vestic

Cea mai importantă staţiune de vacanţă de aici, este Sidari. Pe lângă marea limpede, veţi fi impresionaţi de aspectul formaţiunulor stâncoase de aici. Cel mai pitoresc dintre aceste locuri este cel situat între două stânci şi denumit „canalul iubirii“. Potrivit legendei, fiecare pereche care trece prin acest canal, rămâne unită pe vecie. Nu departe de cea de a doua ca mărime dintre staţiuni, Paleokastrista, se află străvechea mănăstire Moni Thotokou şi ruinele unei fortificaţii bizantine din secolul 13. Ce aţi putea să vă doriţi mai mult pentru vacanţă?

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă