Excursii cu bicicleta

26.03.12 13:12:59

Grecia e o destinaţie atrăgătoare nu numai vara, când vă puteţi bucura din plin de soare şi mare, ci şi toamna, în special în septembrie, când oferă condiţii ideale pentru excursiile cu bicicleta. Temperaturile sunt mai plăcute, fără canicula verii, dar apa mării e în continuare caldă, peste tot se coc fructele – piersici, pepeni, struguri, iar staţiunile de vacanţă nu mai sunt atât de aglomerate ca vara.

Excursiile cu bicicleta la munte sunt o ocazie excelentă de a admira frumuseţea naturii. Atât în regiunea continentală a Greciei, cât şi pe majoritatea insulelor, puteţi închiria biciclete la un preţ relativ scăzut. În plus, unele hoteluri organizează excursii cu bicicleta pentru clienţi, furnizând şi mijloacele de transport.  

Pe insulele Creta şi Rodos puteţi închiria biciclete de tip „mountain bike”, inclusiv casca de protecţie, cu aproximativ 5 euro. Pe insula Kos bicicletele obişnuite costă 2 euro pe zi, iar „mountain bike” între 5 şi 10 euro pe zi. Grecia e o destinaţie avantajoasă şi pentru excursiile împreună cu copiii, pentru care puteţi închiria biciclete şi scaune speciale.

Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru excursii pe bicicletă e insula Samos, unde puteţi vizita oraşul Pythagorion, înscris de UNESCO pe lista patrimoniului cultural mondial, precum şi locul unde s-a născut genialul matematician şi filozof Pitagora sau templul zeiţei Hera, care, conform mitologiei, a venit pe lume chiar pe această insulă.
Vă recomandăm şi insula Kos, plină de verdeaţă, a cărei natură e aproape neatinsă de influenţa omului. Grecia oferă, de altfel, o multitudine de astfel de destinaţii care merită explorate cu bicicleta, atât în partea continentală, cât şi pe insule, vă asigurăm că nu veţi fi dezamăgiţi.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă