Firmele de închiriere a automobilelor

09.04.10 11:22:22

Datorită numărului mare de firme de închiriere a automobilelor, mai ales în oraşele mari, deplasarea pe teritoriul Greciei nu constituie deloc o problemă. Astfel, puteţi explora cu uşurinţă această ţară atât de interesantă prin istoria şi monumentele sale.

Iată câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să evitaţi eventualele probleme şi neplăceri în excursiile dumneavoastră cu automobilul prin Grecia. Nu închiriaţi niciodată automobilul de la firma cea mai ieftină – în astfel de cazuri preţul nu include şi asigurarea vehiculului, ceea ce înseamnă că orice deteriorare, oricât de neînsemnată – de exemplu o zgârietură a caroseriei sau a parbrizului – vă poate crea probleme destul de mari. Unele firme de închiriere nu limitează în nici un fel numărul de kilometri parcurşi, aşa încât trebuie să plătiţi în plus numai benzina consumată. Altele oferă un preţ iniţial mai mic la închiriere, are pretind o taxă pentru fiecare kilometru parcurs. Rămâne, deci, să vă decideţi pentru care dintre acestea optaţi, în funcţie de destinaţia aleasă şi de distanţa pe care urmează să o parcurgeţi. Ofertele firmelor de închiriere sunt disponibile şi pe internet, aşa încât puteţi compara şi alege şi înainte de a pleca în Grecia. 

Regulile de circulaţie în Grecia sunt aceleaşi ca în întreaga Europă. Viteza maximă admisă în localitate este de 50 km/h, în afara localităţilor – 80 km/h, pe şoselele naţionale cu trafic rapid – 100 km/h, iar pe autostrăzi – 120 km/h. Şoferul şi pasagerul de pe bancheta din faţă trebuie obligatoriu să folosească centura de siguranţă. Convorbirile telefonice la volan sunt interzise. Nivelul maxim admis de alcool în sânge este de 0,5‰. În cazul conducătorilor auto începători, cu o experienţă de mai puţin de doi ani, limita este de 0,2‰. În timpul deplasărilor dumneavoastră prin Grecia încercaţi să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, deoarece abaterile, în special conducerea sub influenţa alcoolului şi cauzarea de accidente, sunt pedepsite cu severitate.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă