Scufundări în Grecia

Scufundări în Grecia
24.07.09 14:16:38

 

Litoralul Greciei, lung de 14.000 de kilometri, fragmentat şi cu stânci, încântă cu apa sa limpede şi cu cele mai bune condiţii pentru scufundări.

Începătorii fără pic de experienţă sunt întâmpinaţi de plajele treptate, nu foarte adânci. Cei cu mai multă experienţă vor aprecia în Grecia recifele şi insulele din larg sau diferite ziduri marine.

Şi ce anume puteţi admira sub apă? Vă puteţi bucura de peşti vii coloraţi, iar în unele locuri pot apărea şi delfini. La adâncimi mai mari puteţi da peste homari şi languste sau caracatiţe.

Cu puţin noroc veţi putea admira şi stele de mare roşii, crabi sau anemone în diferite culori.

Aprobări de scufundări în Grecia

Bineînţeles că nu trebuie să uitaţi, că în cazul scufundărilor individuale cu aparate, conform legilor greceşti, trebuie să aveţi aprobare specială. Bineînţeles că acest lucru nu este valabil pentru centrele de scufundări. Astfel aveţi posibilitatea de a vă scufunda nelimitat practic pe toate insulele Greceşti.

Unde se fac scufundări

Încercaţi scufundările pe insula Halkidiki, în zona Rivierei Olimpice sau pe Creta. În Rhodos, cel mai cunoscut loc pentru scufundări este

Kalithea unde vă veţi bucura de scufundări în peşterile subacvatice. Condiţii excelente pentru scufundări sunt pe insula Zakynthos sau pe insula Lefkada, care oferă varietate şi diversitate terenurilor subacvatice. Este la alegerea dvs. ce regiune veţi alege!

 

În cazul în care nu aveţi propriul echipament, nu trebuie să disperaţi. Cluburile locale de scufundări oferă închirierea tuturor echipamentelor necesare şi în acelaşi timp oferă şi servicii de supraveghere. În timpul vacanţei dvs aveţi posibilitatea de a absolvi aici cursul de scufundări.

Grecia este cu adevărat raiul iubitorilor de scufundări.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă