Grecia - Evia

(Pagini) > > > Evia

Evia

Este a doua insulă ca mărime după Creta şi totuşi, aici turismul nu este prea înfloritor. Evia a fost adesea marginalizată în ghidurile turistice, deşi aici puteţi petrece o vacanţă liniştită şi netulburată de nimic.

Chalkida

Este principalul oraş al insulei. Marea atracţie de aici este canalul, larg de aproape 40 m, renumit pentru faptul că, în mod inexplicabil curenţii de apă îşi schimbă aici direcţia, cam de zece ori pe zi. Oraşul mai oferă spre vizitare biserica Agia Paraschieva, Muzeul Tradiţiilor Populare şi Muzeul de Arheologie.

Eretria

Este un alt loc interesant, din punct de vedere istoric. În colecţia Muzeului de Arheologie din localitate, este expus capul monstrului Gorgona. În apropierea muzeului se află Casa Mozaicurilor, o clădire restaurată, datând din secolul 4.

Kymi

Locul este plin de grădini fermecătoare şi vii. Punctul său de atracţie este Muzeul Tradiţiei Populare cu colecţia sa de fotografii vechi. Merită să mai vizitaţi biserica Panagia Koimisis, cere adăposteşte o celebră icoană a Madonei cu pruncul.

Prokopion

Sat de munte, care pe lângă o privelişte frumoasă oferă şi vizitarea bisericii Agios Ioannis o Rosos, unde se află rămăşiţele pământeşti ale Sf.Ioan din Rusia. Acest ucrainean a slujit în armata ţarului, a fost capturat de către turci, ţinut în sclavie şi în cele din urmă ucis în oraşul Prokopion, din Turcia Centrală.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă