Grecia - Insulele Saronice

(Pagini) > > > Insulele Saronice

Insulele Saronice

Acest arhipelag se află în Golful Saron şi este uşor accesibil direct din Atena, fiind astfel foarte îndrăgit de locuitorii de acolo.

Egina

Numele în traducere însemnă „insula porumbeilor“. Portul comercial de aici, asigură localnicilor venituri destul de mari, drept pentru care aici au fost construite numeroase reşedinţe fastuoase în secolul19. Insula este renumită în special, datorită templului monumental al zeiţei Aphea.

Poros

Insula este separată de zona continentală de un canal lat de numai 350 m.
Localitatea este o destinaţie căutată, pentru excursiile cu bărci, deoarece plajele de aici nu sunt dintre cele mai calitative.

Indra

Este o insulă nu prea mare, este stâncoasă şi neroditoare, însă este îndrăgită de localnici, drept pentru care este nevoie de o rezervare prealabilă pentru a petrece noaptea aici. Insula este renumită în special datorită magazinelor şi galeriilor luxoase de modă, dar este şi cu mult mai scumpă decât celelalte insule greceşti.

Spetses

La fel ca şi Idra, insula Spetses se dezvoltă datorită construcţiilor de vase şi a comerţului maritim. Şi aici este vorba despre un comerţ bazat mai mult pe articole de modă, scumpe.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă