Grecia - Insulele Sporade

(Pagini) > > > Insulele Sporade

Insulele Sporade

In tradudere înseamnă „Insulele Împrăştiate“. Este un grup de patru insule principale, unde turiştii simt în primul rând emoţie. Cea mai mică dintre acestea este şi cea mai captivantă şi are cele mai frumoase plaje, în timp ce cea mai mare Skyros îşi păstrează aspectul tradiţional grecesc. Toate aceste insule sunt acoperite de vegetaţie abundentă, aşa că sunt „căminul“ ideal pentru ţânţari şi alte insecte.

Skyros

Este o insulă aparte, în primul rând pentru că este îndepărtată de celelalte insule. De aceea, şi-a păstrat propriile tradiţii. Mândria sa este „dansul caprei“ care vine din epoca sărbătorilor păgâne şi care astăzi se înscrie în rândul manifestărilor carnavalului dinainte de Paşte. Printre avuţiile oraşului se numără Muzeul Orăşenesc, Muzeul Arheologic şi Muzeul Faltauits, care este consacrat mai ales artei populare şi îşi are sediul într-una dintre cele mai frumoase vile din insulă.

Skiathos

Dintre toate insulele, este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic. Înfloritor este mai ales litoralul, în timp ce în zona centrală domneşte natura sălbatică. Cel mai interesant obiectiv turistic este străvechea fortăreaşă Bourtzi. Alături de aceasta, se află două porturi, unul dintre ele fiind folosit pentru ambarcaţiuni destinate excursiilor, iar al doilea pentru pescari. Cea mai frumoasă panoramă a locului se poate admira chiar de pe mare. Pentru vizitatori este important şi faptul că de aici se poate ajunge uşor la alte insule.

Alonissos

Aici, turismul nu este prea înfloritor. În acest loc, se află Rezervaţia Marină Naţională, care a fost înfiinţată mai ales pentru protejarea focilor din Mediterana, aflate printre speciile ameninţate cu dispariţia. În jurul Alonissos, trăiesc 30 de astfel de mamifere dintre cele 800 de exemplare care mai există pe glob. Estul rezervaţiei mai asigură şi protejarea delfinilor şi a păsărilor călătoare.

Skopeos

Insula este înfrumuseţată de pădurile de pin în zona litoralului şi de livezi de pomi fructiferi şi aluni, în zona centrală. Portul local este unul dintre cele mai frumoase din întreaga Grecie. Pe insulă, se află un număr impresionant de biserici-123. Merită vizitată de exemplu Agios Athanasios, care datează din secolul 9 sau mănăstirea de călugări Metamorphosis, care a fost deschisă spre vizitare turiştilor în 1980.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă