Grecia - Karpathos

(Pagini) > > > Karpathos

Karpathos

Este a treia insulă ca mărime din arhipelag, unde fluxul turistic este la începutul dezvoltării sale, aşa că se numără printre locurile cele mai liniştite. În acelaşi timp, este o zonă, unde în mare măsură domină tradiţia. Principalul oraş, Karpathos, este un port pitoresc, unde puteţi întâlni pescari, care îşi repară năvoadele, pe bărcile învechite şi este de asemenea, locul unde se poate cumpăra cel mai bun peşte. Principalele atracţii ale insulei sunt pe lângă atmosfera caldă şi liniştită, satele montane cum ar fi Olimpos, Menetes sau Aperi.

Kalimnos

Insula este vestită în special, pentru prelucrarea ciupercilor. Cele mai bune culturi de ciuperci au distrus însă stratul de pământ, motiv pentru care în prezent insula încearcă să supravieţuiască. Printre cele mai importante locuri de aici, se numără catedrala Agios Christos şi Muzeul Arheologic.

Olympos

Satul Olimpos, care se află în estul insulei, a fost întemeiat în anul 1426. Aproape pe întreaga durată a existenţei sale, a rămas separat de restul insulei. Tocmai datorită acestei rupturi, satul şi-a păstrat modul tradiţional de viaţă, fapt pentru care nu este o excepţie să întâlniţi aici bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în costume greceşti tradiţionale.

Menetes

Se află la o altitudine de 350 m peste nivelul mării. Uliţele de aici  sunt speciale prin faptul că, pe lângă ele creşte viţă de vie. În special toamna, când se coc strugurii imaginea lor este cu adevărat frumoasă.

Aperi

Până în anul 1896, această localitate care se află în munţi, la nord de Karpathos , a fost principalul oraş al insulei. Numeroşi localnici, au plecat să-şi încerce norocul în SUA, iar cu veniturile realizate acolo s-au întors şi şi-au construit vile impunătoare.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă