Grecia - Lefkada

(Pagini) > > > Lefkada

Pe această insulă, se află un muzeu arheologic nu prea mare. Mult mai interesant este însă Muzeul Tradiţiilor Populare, unde puteţi găsi machetele exacte ale câtorva dintre săpăturile arheologului german Dorpfeld. Cele mai bune şi mai frumoase plaje le veţi vedea pe litoralul de vest. Printre cele mai cunoscute se numără Porto Katsiki.

Plajele din Lefkada

Cele mai frumoase şi mai romantice plaje se găsesc pe litoralul vestic. Printre cele mai cunoscute se numără spre exemplu, Porto Katsiki, care oferă pe lângă marea de culoarea cerului, un nisip incredibil de fin. Este unul dintre cele mai vizitate şi aglomerate  locuri de pe insulă şi adesea în sezon, este chiar supra-aglomerată. Dacă plecaţi din Katsiki în direcţia nord, spre Lefkade, veţi descoperi o adevărată bijuterie-Agios Nikitas

Agios Nikitas

Este cel mai fermecător şi totuşi cel mai puţin călcat de turişi dintre locurile de pe insulă. Acest sătuc nu se poate mândri cu plaje impresionante (condiţiile naturale în comparaţie cu Porto Katsiki sunt mai puţin bune), dar nimic nu egalează farmecul căsuţelor vechi de aici. Veţi putea savura farmecul tradiţiei originale greceşti, care în multe locuri din Lefkada nu s-a păstrat atât de neatins.

 

 

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă