Grecia - Macedonia şi Tracia

(Pagini) > > > Macedonia şi Tracia

Macedonia şi Tracia

Macedonia este cea mai mare regiune administrativă a ţării şi se mândreşte cu cele mai diverse locuri de interes.

Muntele Olimp şi Dion

Particularitatea celui mai înalt munte este aceea că, se ridică spre cer direct de la şes. Muntele a fost cucerit de om pentru prima dată în 1913, dar înainte a fost cunoscut drept casă a zeilor greci. Legenda spune că, muntele a fost câmpul de bătaie al titanilor, unde aceştia au fost învinşi de 12 zei greci, conduşi de Zeus, cel mai mare dintre ei. Astfel zeii au putut să îmblânzească cele mai mari creaturi pământene, reprezentate de titani, aducând pe pământ o anumită formă de civilizaţie. Astăzi, muntele poate fi parcurs aproape de oricine, care are o condiţie fizică bună, însă trebuie ţinut cont că este nevoie de un urcuş de cel puţin 6 ore. La circa 14 km de Olimp, se află satul Dion, în centru căruia se găseşte un muzeu arheologic unic. Exponatele sale provin din şanţierul arheologic Străvechiul Dion.

Kastoria

Este un sătuc modest, din zona continentală, care ascunde nu doar o comoară. Aici se găsesc numeroase biserici bizantine, piedute în labirintul nesfârşit al ulicioarelor lăturalnice. Unele dintre ele, sunt mai vechi de 1000 de ani. Muzeul Bizantin conţine o colecţie de icoane meşteşugit pictate. Alte comori oferă Muzeul Tradiţiilor Populare, care necesită pentru vizitare mai mult de o zi, numai pentru frumoasa sa clădire. În oraş au prosperat mai ales comercianţii de produse de blănărie, astfel că, aici puteţi întâlni din acest motiv, reşedinţe fastuoase apărute de-a lungul timpului.

Verginia

Se află la circa 8 km de oraşul Veria. În anul 1977, aici au fost descoperite mormintele împărăteşti care reprezintă, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice greceşti ale secolului 20. Datorită acestui fapt, Vergina a fost declarată Agai, capitală a Macedoniei antice. În afară de mormintele împărăteşti aici se află Palatul Palatitsia care a fost ridicat pe timpul domniei lui Filip II şi a lui Alexandru cel Mare.

Pella

În Pella a fost mutată ulterior, capitala Macedoniei. Aici, pot fi văzute mai ales mozaicurile unice sau Casa vânătorilor de lei. Cele mai intereasante lucruri sunt adunate în muzeul local, unde pot fi admirate de asemenea, statui, produse ceramice şi alte variate artefacte din acele timpuri.

Thessaloniki

Actualul principal oraş al Macedoniei, este un oraş aglomerat situat pe malul Mării Egee. Aici se află una dintre cele mai importante universităţi greceşti, motiv pentru care veţi întâlni numeroşi studenţi. Printre atracţiile principale se numără Arcada Galeriei Regale, Turnul Alb sau colecţiile din Muzeul Arheologic şi Muzeul Bizantin.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă