Grecia - Mâncarea

(Pagini) > > > Mâncarea

Fără a exagera, putem spune că bazele civilizaţiei europene au fost puse în Grecia antică, lucru valabil negreşit şi pentru mâncare. În timp ce celţii şi germanii îşi coceau turtele din aluat nedospit în cenuşă, încă din lumea antică aici domeau şi în domeniul alimentaţiei, deprinderi cultivate şi alese. În funcţie de aşezarea geografică, aici au pătruns influenţe atât ale bucătăriei vestice, cât şi ale celei sudice, rezultatul fiind o mâncare delicioasă, sănătoasă şi nu greu de preparat. Mâncarea şi băutura bună, servite în aer liber, vor fi o experienţă minunată pe care o veţi trăi vizitând Grecia.

Mâncarea

Pe acest ţărm de mare, nu trebuie să vă mire, că în alimentaţie domină în primul rând peştele proaspăt la concurenţă cu îndrăgita carne de miel. Doar grecii au obiceiul de a găti dimineaţa pentru întreaga zi şi de a păstra apoi mâncarea caldă sau mai degrabă călduţă, pentru că nu simt nevoia de a mânca fierbinte. De aceea, este bine să comandaţi alimente care se prepară chiar înainte de a fi consumate. Grecii mănâncă mai târziu decât noi. Deşi, pentru turişti deschid restaurantele de la ora 19, ei vor lua cina în jurul orei 21. După mâncare, de obicei urmează cafeaua şi un desert bun.

Aperitive

Taramosalata - Pateu din ficat de cod

Tzatziki - Salată de castraveţi cu iaurt

Feluri principale

Musaka - Straturi alternative de cartofi şi vinete feliate cu carne tocată, adesea cu adaos de sos bechamel.

Feluri pe bază de peşte - În meniu ar trebui să găsiţi specificat, dacă este vorba despre peşte congelat sau proaspăt prins.

Băutură

Grecia nu este numai ţara vinurilor bune, ci şi a altor băuturi delicioase.

Ouzo - Aperitiv din seminţe de anason

Metaxa - Brandy autohton. Puteţi alege între variantele de trei, cinci sau şapte stele şi principiul valabil este că gustul este cu atât mai fin, cu cât sunt mai multe stelele.

Berea - În supermarketuri, veţi găsi berea germană Amstel şi pe cea olandeză Heineken. Printre localnici foarte populară este berea autohtonă Mythos. Cu puţin noroc însă, puteţi întâlni şi mărcile precum Pilsner Urquell sau Tuborg.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă