Grecia - Thasos

(Pagini) > > > Thasos

În Marea Egee pe lângă Chalkidiki, care este importantă din punct de vedere turistic, se mai află şi alte câteva insule, mai mari sau mai mici. Sunt situate la distanţe mai mari şi legăturile către ele nu sunt prea bune, de aceea nu sunt atât de vizitate ca restul Greciei.

Thasos

Insula Thasos este îndrăgită în special, ca loc de recreere pentru greci. Turiştii străini au descoperit farmecul insulei Thasos, nu demult, şi acest lucru datorită faptului că este în apropiere de aeroportul din Thessaloniki, de unde se poate călători mai departe cu vaporul.

Insula Thasos este înfrumuseţată în special de pădurile de pin, plajele frumoase şi ruinele istorice.

Oraşul principal Thasos

Oraşul principal, mai este cunoscut şi sub numele de Limin sau Limenas. Este atractiv, în special în extrasezon, cînd nu este aglomerat. Aici puteţi petrece câteva zile în linişte şi puteţi admira atât oraşul, căt şi vestigiile istorice din jurul acestuia. Cea mai extinsă regiune, cu construcţii romane bine păstrate este agora. Suprafaţa este îngrădită şi nu este accesibilă vizitatorilor, însă nimănui nu îi va păsa dacă veţi intra acolo pentru câteva clipe, atunci când bariera este deschisă. Sub acropola istorică, se află ruinele templului zeiţei Athena, din secolul 5 Î.Hr. În celălat capăt al acropolei, se găseşte poarta lui Parman, una dintre porţile iniţiale ale zidului de apărare. Un alt loc important din oraş este fortăreaţa din secolele 13-15, care a fost construită din pietrele templului lui Apollo, situat anterior aici. Cele mai însemnate comori istorice pot fi admirate în Muzeul Arheologic, care nu demult a fost restaurat.

Limenaria

Orăşelul se află pe litoralul de sud şi este o combinaţie între o staţiune turistică de vară şi un centru comercial. Aici sunt restaurante şi vile cochete, dar puteţi găsi şi plaje frumoase mai la sud.

Pentru o vacanţă romantică, într-o natură frumoasă şi un iz de istorie antică vizitaţi Thasos.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă