Grecia - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

 Înspre şi dinspre

Avionul

Este cel mai uzual şi cel mai rapid. Grecia abundă în aeroporturi, aproape fiecare insulă având propriul său aeroport. În puţine cazuri, când aeroportul se află în apropierea insulei învecinate se foloseşte feribotul. Zborul durează în jur de 2 – 2,5 ore, în funcţie de destinaţie.

Autobuzul

Un alt mijloc de transport mai este şi autobuzul, dacă intraţi în ţară prin Peninsula Apenină, continuând apoi cu feribotul până la insula de destinaţie.

 În cadrul destinaţiei

Autobuzul

Se poate conta pe transportul cu autobuzul şi cu oarecare indulgenţă se poate spune că este şi punctual. Orarul este întotdeauna afişat în staţii. Pe traseele lungi circulă autobuzele în culori verde şi bej, cu aer condiţionat, ale companiei ΚΤΕΛ. Transportul urban şi interurban este asigurat de autobuzele alb-albastre, care nu sunt la fel de confortabile.

Vaporul

Pe aproape toate insulele, puteţi ajunge cu vaporul din Pireu. În Arhipelagul Ionic, se pleacă din Peloponez. Între anumite grupuri de insule există şi curse regulate. Puteţi de asemenea, să folosiţi nava rapidă „Delfinul zburător“, dar vă va costa ceva mai mult.

Taxiul

Veţi recunoaşte autovehiculele după înscrisul ΤΑΞΙ. Culoarea nu este aceeaşi pentru toate maşinile, dar le veţi identifica totuşi cu uşurinţă după inscrpţionare. Este bine să discutaţi preţul înaintea cursei sau să fiţi cu ochii pe aparatul de taxat, pentru că şi aici şoferii îi păcălesc cu plăcere pe turiştii creduli.

Autotvehiculele închiriate

Adesea va fi modul cel mai confortabil în care veţi putea să cunoaşteţi, pe cont propriu, frumuseţile naturii şi plajele. Puteţi închiria atât autoturisme cât şi scutere. La final trebuie să înapoiaţi vehiculul cu cantitatea de benzină pe care a avut-o la momentul închirierii. Dacă vă decideţi să conduceţi în Grecia, pentru siguranţă, este bine să aveţi permis de conducere internaţional, deşi este posibil să nu vi se solicite acest lucru.

Trenul

Este într-adevăr un mijloc foarte confortabil de transport, dar îl puteţi folosi doar între marile oraşe din zona continentală.

Ultimele curiozităţi...

25.07.2012 Simbolica drapelului naţional
04.05.2012 Ouzo
26.03.2012 Excursii cu bicicleta

Ultima discuţie...

12.03.2012 karpathos
30.07.2011 cazare

Ultima fotografie...

pe insula Corfu
pe insula Creta
străduţă din Grecia
la malul mării
bisericuţă